Hírlevél: Oldaltérkép
Irányító hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
Infovonal: 06 40 638-638 (474-9180)
Honlap: www.nfu.hu

Közreműködő szervezet:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Fejlesztési Igazgatóság
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45.
Telefon: (36 1) 238-6666
Fax: (36 1) 238-6667
Honlap: www.kvvmfi.hu
 
Rólunk
Projekt
Partnerek

A projekt

Projektünk egy kistérségi önkéntes széndioxid-semlegesítő rendszer egyének és cégek számára, amely segítségével ellentételezhető a mindennapi szennyező és energiafogyasztó tevékenységünkből származó szén-dioxid kibocsátás.

Mit ajánlunk Önnek

Rendszerünk abban segít Önnek, hogy Ön vagy vállalata a társadalmi felelősségvállalás jegyében kiszámolja szén-dioxid lábnyomát, valamint csökkentse és semlegesítse szén-dioxid kibocsátását. Szén-dioxid semlegesítő beruházásaink helyben, a Tatabányai Kistérségben megvalósuló zöld beruházások. Számolja ki szén-dioxid lábnyomát, és fedezze fel, hogyan tudja csökkenteni és ellentételezni a globális klímaváltozást okozó tevékenységei hatását! 

A szén-dioxid semlegesítő beruházások helyben és most történnek

Amikor Ön klímajegyet vált ki nálunk, a kifizetett szén-dioxid csökkentő beruházások helyben történnek, a Tatabányai Kistérségben, és most, azaz a kiváltást követő rövid időszakon belül. Küldetésünk az, hogy küzdjünk és tegyünk is valamit a globális klímaváltozás ellen. Minden CCO2 molekula, melyet a fák megkötnek már nem okoz további klímaváltozást! Az éghajlatváltozás sürgős probléma, és mi helyben és most akarunk változást elérni, nem valahol máshol vagy mesze a jövőben.

Büszkék vagyunk a klímajegy tulajdonosokra

Minden klímajegy tulajdonos (a beleegyezését követően) a dicsőségtáblánkon is megjelenik. Fényképe vagy vállalati logója mellett a klímajegy tulajdonos nevét, a végzett tevékenység klímajegyben számolt ellenértékét és a klímajegy tulajdonos elérhetőségét is megjelenítjük. Íly módon átláthatóvá és követhetővé válik, hogy  ki milyen beruházással váltotta ki a klímajegyeket.

A klímajegyek nem mentesítenek a környezet védelmének kötelessége alól

Egyáltalán nem.  Mi csak abban tudunk segítséget nyújtani Önnek, hogy a természeti kincseink jobb sáfára legyen. Tevékenységeink számos módon befolyásolják a természeti környezetünket. A Tatabányai Kistérség klímajegy-rendszere csak egy módja annak, hogy az egyének és vállalatok felelősséget vállaljanak az általuk okozott negatív hatásokért. Mindazonáltal mindenkit arra bátorítunk, hogy gondolja végig, milyen más úton-módon tudná megőrizni természeti kincseinket a jövő generációk számára. Köztudott, hogy a légköri szén-dioxid csökkentésének számos módja adott, és ezek közül a kibocsátás visszafogása lenne az egyik leghatékonyabb. Ehhez viszont olyan gazdasági érdekeket is sértő globális lépésekre van szükség, melyek még váratnak magukra.  Talán a koppenhágai találkozó végre meghozza az eredményt ebben a tekintetben is!

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Amennyiben bármilyen további kérdése, javaslata van, hétköznaponként rendelkezésére állunk a  klima@tatabanya.hu e-mail címen. Várjuk szíves kérdéseit, észrevételeit!

 
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Vendégkönyv | GYIK | Adatvédelmi szabályzat |