Hírlevél: Oldaltérkép
Irányító hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
Infovonal: 06 40 638-638 (474-9180)
Honlap: www.nfu.hu

Közreműködő szervezet:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Fejlesztési Igazgatóság
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45.
Telefon: (36 1) 238-6666
Fax: (36 1) 238-6667
Honlap: www.kvvmfi.hu
 
Klímajegy
Kalkulátor

A klímajegy

Tudja ön, hogy mennyi szén-dioxidot bocsát ki egy napon, egy hónapban vagy egy évben? Számolja ki és semlegesítse helyben! A lehetőségekről informálódjon weboldalunkon! Szén-dioxid lábnyomát könnyedén kiszámolhatja webes kalkulátorunkkal.

Kibocsátását cserélje klímajegyre! Egy klímajegy 100 kg szén-dioxidot semlegesít. Egy klímajegy értéke 1.000 Ft. Használja a klímajegyeket, hogy kiváltsa a legmegfelelőbb semlegesítési megoldást! Mi elvégezzük a szén-dioxid semlegítő beruházást Ön helyett.  Egy fa ültetése, néhány energiatakarékos izzó alkalmazása, kerékpártárolók kihelyezése vagy kerékpárutak építése többet számít, mint gondolná. Semlegesítsen helyben ott, ahol a kibocsátás történt! Mi pedig egy tanúsítvánnyal igazoljuk, hogy hány klímajegyet váltott ki. A tanúsítvány mintája megtekinthető a médiatárban. Nevét és tevékenységét (belegyezéséét követően) a dicsőségtáblánkon is megjelenítjük.

Saját kezűleg, a saját kertjében is elvégezheti a beruházást. Mi kiszámoljuk Önnek a kibocsátását. Kiszámoljuk azt is, hogy mennyi kibocsátást és hány klímajegyet válthat ki a tervezett szén-dioxid semlegesítő tevékenységével, beruházásával. Amennyiben a beruházást a Tatabányai Kistérségben teljesíti, örömmel állítunk ki érte egy tanúsítványt. A klímajegy csupán a környezetvédelmi tevékenységet elismerő tanúsítvány, amely nem kereskedhető és nem váltható készpénzre!

Pénz nélkül is tehet! Számos módja van a semlegesítésnek. Segítse tevékenységünket önkéntes munkája  felajánlásával a környezetvédelmi akcióink során!

Legyen a partnerünk! Semlegesítse az áram vagy fűtésfogyasztásából, az egyéni vagy alkalmazottai utazásából vagy az energiafogyasztás más formáiból származó szén-dioxid kibocsátását! Tegye a következő  céges konferenciát vagy eseményt karbon-semlegessé a klímajegy-rendszerünk semlegesítési lehetőségeivel! Támogassa az oktatási intézményeinket azzal, hogy újrahasznosított anyagból készült írószerekkel látja el őket! Erre mind lehetőséget nyújt a Tatabányai Kistérség klímajegy-rendszere.

Egy átlagos autó évente tömege háromszorosát bocsátja ki szén-dioxidban, ami a globális felmelegedés egyik fő okozója. Tudta Ön, hogy egy száz éves tölgyfa 10 ember oxigénellátását biztosítja naponta?

Semlegesítsen helyben!

 

Legyen Ön a változás, amit látni szeretne a világban!

 
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Vendégkönyv | GYIK | Adatvédelmi szabályzat |